Annons


Asiatiska vågen.


Ända sen jag jag flyttade in i min första lägenhet som 18-åring så har jag alltid haft en förkärlek till möbler med asiatiskt ursprung. Jag har nog vandrat genom hela kontinenten med både bra och dåliga möbelinköp med allt från Indien, Kina och Japan. Och jag minns även en period när alla hade lite kinesiskt inspirerade hem med japanska körsbärsblommor (i plast!!) i stora golvkrukor.

Annons

Den tiden är tack och lov förbi och dessa detaljer har istället bytts ut mot vackra tyger, skärmväggar, urnor och magiska mattor. Jag är älskar ju den japanska estetiken i både möbelformgivning och arkitektur men har också en förkärlek till kinesiska detaljer som har lite Art Deco twist. Det asiatiska är helt klart på tapeten igen men drakarna har bytts ut mot fåglar och blommor i färgsättningen blått, rosa, rött, smutsig korall och gult. Som jag sagt tidigare så är verkligen alla inredningsstilar välkomna i år och det som är så roligt med den här typen av prylar är att de verkligen funkar i de flestas hem (sekelskifte, moderna arkitektritade hem, funkis och tex 1700-tal..)

En liten handmålad urna, kudde, eller ett litet sidobord kan verkligen lyfta ett helt rum och gör det mycket mer personligt!

Taklampa Bai Ma Ma från Parachilna – Denna lampa har vi hemma ovanför våran köksö och det är ett av mina absolut bästa köp! Kudde av Emma von Brömssen – Jag har precis skissat in en del av Emmas produkter till en barnrum. Dem är så otroligt vackra! Tyg från Zak+Fox – Jag har beställt många olika tyger från Zak+Fox genom åren (där slank det in en drake men vi låtsas att det är en ödla eller något – haha!). Du hittar helt enkelt ingen annan som gör något liknande.

När jag var liten hade vi en gigantiskt brun/svart sammetssoffa med beige bambulövsmönter på. Kommer på mig själv hur jag ibland googlar runt och försöker hitta en liknande. Det var nog där mitt första designmine lagrades 🙂

Bukowskis säljer en hel del kinesiskt, i och med att det inte är så stor efterfrågan på dessa produkter (ännu) så kan man få loss allt från skåp, bord och mattor för småpengar!

Pia Walléns nya skåp Xi för Asplund är ett fint exempel på hur det kinesiska arvet även gjort avtryck på skandinaviska designers.

New York-baserade Apparatus har länge varit mina favoriter och kanske är det just för att designen inte riktigt går att härleda till en specifik stil. Så otroligt vacker och elegant design!

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA

Kommentera | Translate
Laddar