Annons


10 finaste mattorna.


Jag älskar ju verkligen mattor. Enligt mig, ett måste i varje hem. Man behöver såklart inte kosta på sig en dyrgrip och det finns en mängd olika varianter att välja bland! Jag tycker verkligen det är superkul att just mattan som inredningsdetalj blivit så hyllad de senaste åren. Så här kommer några av mina favoriter – både högt och lågt!

Annons

Nanimarquina – Ett varumärke jag ständig återkommer till. Det är något visst med deras mattor. Ett sant hantverk med elegans och en gnutta poesi. Dem är inte de billigaste på marknaden men ack så fina! Den blå skulle jag gärna ha på väggen tex! Ja, ingen har väl missat gobelängens come-back 🙂 Alla dessa finns att köpa via Länna Möbler.

Layered Interior – Jag har haft med deras produkter i många fotograferingar och den nya, Shaggy, är verkligen en favorit. Ja, den kanske luddar lite i början, men den vinner på att den är fluffig som ett moln och har den där skönt avslappnade 70-talskänslan.

The Rug Company – Alltså! Det finns inga som kan mäta sig med dessa mattor. Serpent (den med ormarna) är en favorit jag alltid kommer drömma om tills dagen jag har möjlighet att köpa en egen, tillsvidare får min kund njuta av denna :-). Många av deras mattor är ju ganska vågade och ”oskandinaviska” – som Brocade av Alexander McQueen, men ibland kan det vara kul med en matta som verkligen väcker känslor! Man blir aldrig besviken när man köper mattor från dem. Färgerna stämmer alltid överens med bilder och prover och kvalitén är i världsklass. För det finns ju inget värre än när man beställer en superdyr matta, får vänta i månader och så landar den i ditt vardagsrum och inte uppfyller förväntningarna..

Kasthall – Älskar att de har en så stor variation på material, mönster, färger och former. Roligt att de vågar utvecklas och förnyas, på så sätt känns det alltid aktuella.

Artilleriet – Om man har en lite mindre plånbok men ändå vill satsa på en matta som känns unik så finns en mängd vintage och kelim-mattor på tex Artilleriet. Med en kelim som denna kan du vara säger på att ingen annan kommer ha en liknande.

HAY – Deras (ganska nya) matta Raw tycker jag är superfin. Enkel men med fina fransar som avslut. Önskar att de på sikt även gör större mattor. Överlag så efterfrågar jag större mattor! 🙂 Finns inget värre än en matta som är aningen för kort. :-/

Hoppas ni uppskattar summeringen och vill ni ha fler tips och råd så är det bara att skicka ett meddelande så hjälper jag gärna till! 🙂

 

LÄS OCKSÅ

DELA (15)
PINNA

Kommentera | Translate
Laddar